|
|
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mala2250
|
Posted: Thu Feb 05, 2009 10:23 pm Post subject: Praca a brak home officu |
|
|
Bardzo proszê o pomoc!Mam taki problem.Pracuje w Anglii od pazdziernika 2007r(u tego samego pracodawcy),dostaje peyslipy,mam NIN ale nie mam home officu bo nie wiedzia³am,¿e muszê go mieæ.Przeczyta³am,¿e jak kto¶ pracuje 12 m-cy u tego samego pracodawcy to nie musi siê rejestrowaæ,czy to prawda?Czy ja po prostu przez pó³tora roku pracowa³am nie legalnie i mi siê to do niczego nie wlicza???A teraz jak bym chcia³a zrobiæ home office to jak± wpisaæ datê zatrudnienia??Jak wpiszê prawdziw± to mog± siê przyczepiæ,¿e tyle czasu mine³o czy lepiej wpisaæ tak± bardziej bie¿±c±? ¯eby pracodawcy nie grozi³a za to kara,bo co¶ takiego jest, tak s³ysza³am!!!Nie chcia³abym straciæ tej pracy...Proszê o pomoc!!!Jak to teraz wszystko za³atwiæ ¿eby by³o dobrze!!!! |
|
Back to top |
|
|
Jobland.pl Site Admin
|
Posted: Thu Feb 05, 2009 11:24 pm Post subject: |
|
|
Niestety, Pani praca by³a nielegalna. Nale¿y jak najszybciej siê zarejestrowaæ. Raczej w±tpliwe jest, aby pracodawca dosta³ karê za to, ¿e zarejestrowa³a siê Pani z opó¼nieniem. Polecam broszurê w jêzyku polskim, dostêpn± na stronie:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/wrs/workers/
pod linkiem Form WRS - Polish guidance.
Co do daty poleca³bym zadzwoniæ na infoliniê WRS w godzinach 9.00-17.00,
od poniedzia³ku do pi±tku:
Telefon: 0114 207 4074
Fax: 0114 207 4000
Email: wpcustomers@ind.homeoffice.gsi.gov.uk
Je¶li Pani co¶ ustali, mo¿e Pani podzieliæ siê z innymi czytelnikami forum uzyskanymi informacjami. _________________ ======
Szukasz informacji na temat pracy za granic±? Nie wszystko znajdziesz w polskim Internecie. Skorzystaj z wyszukiwarki: http://www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=332
Jobland.pl - praca za granic±. |
|
Back to top |
|
|
mala2250
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 8:03 pm Post subject: |
|
|
Dziêkuje bardzo Panu za dopowiedz.Chcia³bym jeszcze zapytaæ czy ta infolinia do WRS jest te¿ po polsku albo ten email mo¿na napisaæ w jêzyku polskim?Czy tylko po angielsku?Dziêkuje.Pozdrawiam. |
|
Back to top |
|
|
Jobland.pl Site Admin
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 8:20 pm Post subject: |
|
|
w broszurze nie ma na ten temat oficjalnych informacji, ale z tego co pamiêtam, to kiedy¶ mo¿na by³o poprosiæ o osobê mówi±c± po polsku, choæ zdarza³o siê, ¿e w danym momencie by³a niedostêpna. _________________ ======
Szukasz informacji na temat pracy za granic±? Nie wszystko znajdziesz w polskim Internecie. Skorzystaj z wyszukiwarki: http://www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=332
Jobland.pl - praca za granic±. |
|
Back to top |
|
|
|
|
All times are GMT + 1 Hour
|
Page 1 of 1 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|
|