|
|
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
arhuku
|
Posted: Tue Oct 14, 2008 7:59 pm Post subject: Niewp³acenie wynagrodzenia |
|
|
Mam nastêpuj±cy problem - przez miesi±c pracowa³em w Anglii, by³em zatrudniony jako pracownik tymczasowy przez tamtejsz± agencjê Acorn w Preston. Nie otrzyma³em zap³aty za pierwszy tydzieñ pracy. Przez nastêpne 3 tygodnie interweniowa³em chodz±c i dzwoni±c do agencji, niestety mimo licznych obietnic pieniêdzy nie mam do dzisiaj na koncie.
Agencja zas³ania³a siê tym, ¿e firma, w której pracowa³em nie potwierdzi³a, ¿e pracowa³em przez tamten tydzieñ - jest to dziwne poniewa¿ zawsze podpisywa³em tzw. timesheet. Moi znajomi, z którymi pracowa³em otrzymali pieni±dze w terminie, jedynie moja sprawa utknê³a w martwym punkcie.
Teraz jestem ju¿ w Polsce i mimo wys³ania maila do agencji nie uda³o mi siê odzyskaæ pieniêdzy - razem oko³o 280 funtów. Nie mam ju¿ pomys³u jak dzia³aæ oraz gdzie zwróciæ siê o pomoc. Czy mo¿na to za³atwiæ drog± mailow± w jaki¶ sposób lub poczt±? S³ysza³em o organizacji ACAS - czy to w³a¶ciwa droga postêpowania w tej sytuacji? |
|
Back to top |
|
|
Jobland.pl Site Admin
|
|
Back to top |
|
|
|
|
All times are GMT + 1 Hour
|
Page 1 of 1 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|
|